Доц. др Милан Радовић

Доц. др Милан Радовић рођен је у Сарајеву 21.08.1974. године, гдје је завршио основну школу. Математичку гимназију је похађао у Сарајеву и Београду. Студије Економског факултета је завршио у Бањој Луци, а звање магистра економских наука стекао је на Економском факултету Универзитета у Новом Саду, одбранивши тезу „Стратегијско управљање ризиком банкарских кредита”.

Докторску дисертацију на тему „Стратегије АЛМ концепта у процесу управљања кредитним ризиком банке” одбранио је 26.12.2013. године на Економском факултету Универзитета у Новом Саду.

Богато радно искуство стицао је радом у више банака у Босни и Херцеговини, а дужност предсједника Управе Нове банке АД Бања Лука обавља од 2010. године.

Носилац је бројних престижних награда за најбољег менаџера у банкарству: “Најбанка и најменаџер региона” за 2017. и 2014. годину признање Европског удружења менаџера и часописа Еуроманагер, „Менаџер” 2009, 2011, 2012. и 2013. године, као и награде „Најменаџер-десетљећа” у организацији Дирекције Агенције за избор најменаџера БиХ, Југоисточне и Средње Европе.

Дневни лист »Фокус« под покровитељством Владе Републике Српске, а по избору читалаца и жирија, др Милану Радовићу је додијелио признање за најбољег менаџера Републике Српске 2010. и 2011. године у свим категоријама, узимајући као критеријум укупан допринос развоју привреде Републике Српске, али и признање за најбољег менаџера у Републици Српској у 2011. у категорији банкарства.

Обавља функцију потпредсједника Удружења банака БиХ и функцију предсједника Управног одбора Рукометног клуба Борац м:тел.

На Економском факултету у Источном Сарајеву држи наставу на предмету “Финансијске институције и тржишта”.

fb
insta
yt