Млади су наша будућност и они не би требали да напуштају Републику Српску, они морају да буду задовољни.

У атмосфери агоре Милан Радовић и Боривој Обрадовић су синоћ у Бањалуци разговарали са младима. У опуштеној атмосфери дијалога разговарало се о образовању, студентском стандарду, болоњском моделу високог школства, економији, стартуп пројектима, самозапошљавању и младотресу који треба да обезбиједи нову енергију за развој Српске.

Бројни гости су постављали питања и износили ставове о томе како они мисле да треба да изгледа Српска 2020.

Боривој Обрадовић је нагласио потребу да се више простора да младима и нагласио да се увијек мора имати став ма ко да је ауторитет који је прекопута вас. У том контетксту Радовић је нагласио да ће ДНС послије ових избора отворити више простора за младе, јер они су наша будућност, наглашавајући да је то једини начин да спријечимо још масовнији одлазак најмлађих из Српске.

Економија је и овог пута била у Радовићевом фокусу. Нагласио је да не треба да измишљамо топлу воду, већ да треба да примјенимо оно што се на другим просторима већ показало као успјешно. Модел привлачења страних инвестиција из Србије, естонска е-управа, чешки и словачки стартуп инкубатори…
На питање о томе како да се опет покрену велики пројекти, Радовић је одговорио инвестицијама за које треба да створимо бољи економски и политички амбијент, али и сопственим радом, мијењањем навика и спремношћу да учимо.

Једна од тема је била и животни стандард, а Радовић је нагласио да имамо солидне оквире, али да нам недостаје више акције и транспарентности у раду и додао да ће и послије избора бити отворени за дијалог са грађанима и опредијељени да се баве рјешавањем њихових животних проблема.
На крају формалног разговора Радовић је апеловао на младе да изађу на изборе.
“Наши избори су такви да можете да одаберете кандидате чије размишљање и став цијените ко год да је то. Тако заправо дајете смјер политичарима, немојте да пропустите ту шансу.” – подвукао је Радовић.
Послије разговора уз концерт Лукијана Ивановића настављено је дружење кандидата са младима што је новост коју су нам у овим изборима донијели Радовић и Обрадовић, кандидати ДНС-а за посланике у Народној Скупштини Републике Српске.

fb
insta
yt