Демократски народни савез увијек је био уз народ и са народом водећи принципијелну и одговорну политику одбране и јачања Републике Српске. Тим путем идемо двије деценије и остаћемо досљедни – са најбољим кандидатима идемо до изборне побједе и позиције одлучујућег политичког фактора у заштити интереса нашег народа и наше Републике!
Ово је вечерас на трибини Градског одбора ДНС Бањалука на Старчевици бројним члановима и сипматизерима странке поручио носилац листе за Народну скупштину Републике Српске за Изборну јединицу три Недељко Чубриловић.

На трибини којој су присуствовали чланови Рејона три ГО ДНС Бањалука, који обухвата Старчевицу, Аду, Врбању, Дебељаке и Зелени вир, као и бројно чланство из осталих бањалучких насеља, представљени су кандидати ДНС за Народну скупштину Републике Српске за Изборну јединицу три и кандидати за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ за Изборну јединицу један.
Марко Аћић, кандидат ДНС за Парламент БиХ, поручио је ће највиши принцип политичког дјеловања кадрова ове странке у институцијама БиХ бити заштита интереса, уставне позиције и надлежности Српске у процесу европских интеграција, те очување ћирилице и српског језика.
„Знањем и стручношћу, способним кадровима и принципима уставности бранићемо интересе Српске и нашег народа“, поручио је Аћић. Скупу су присуствовале и Аћићеве колеге са листе ДНС за Парламент БиХ Драгана Беслаћ и Драгомир Кесеровић.

Милан Радовић, кандидат ДНС за Парламент Српске, истакао је да је у фокусу политичког програма странке економија, те да странка има јасан принцип – одговорно према ресурсима ради јачања привреде и стварања бољег живота за све грађане.

Дамир Ћопић, кандидат ДНС за Народну скупштину Српске, рекао је да се очекује историјски резултат ДНС на октобарским изборима – 15 посланика у Парламенту Српске ић два у Парламенту БиХ чиме ће странка бити пресудан фактор за формирање власти.
Радмила Коцић-Ћућић, кандидат ДНС за Народну скупштину Републике Српске, истакла је да је приоритет јачање образовног система као носиоца друштвеног и привредног развоја Републике и наставак изградње савремених школа и универзитета, уз унапређење наставно-научног процеса.
Снажним аплаузом су поздрављени и остали кандидати ДНС за Народну скупштину Српске који су представљени на скупу: Зоран Ђорђевић, Боривоје Обрадовић, Дијана Радић, Драган Талић, Сања Јокић, Анка Шмитран, Далиборка Керезовић-Дамјановић, Зоран Спасојевић и Жељка Благојевић.

Извор: BLmojgrad.com

fb
insta
yt